3 tips om snel je autorijbewijs te halen

Verzekerd van een uitstekende rijopleiding Nummer 1 in regio Zeeland

facebook logoRijschool 4URijschool 4U
5.0 Gebaseerd op 158 Reviews
google logoRijschool 4URijschool 4U
4.9 Gebaseerd op 668 Reviews

Wil jij snel jouw autorijbewijs halen? Of wil je het liefste zo min mogelijk geld aan jouw autorijbewijs kwijt zijn? In beide gevallen moet jij er alles aan doen om het autorijbewijs zo snel mogelijk te halen. Voor het snel halen van jouw autorijbewijs hebben wij 3 handige tips voor jou verzameld.

Begin tijdig met je theorie examen

Om jouw autorijbewijs te halen, moet jij twee examens met succes afleggen. Het gaat hierbij om het praktijkexamen en hier moet je laten zien dat je de verkeersregels kent, veilig de weg op kunt en dat je kennis hebt over de auto zelf.

Om op de hoogte van alle verkeersregels te zijn, moet je ook een theorie examen afleggen. Dit examen wordt door het CBR afgenomen en het is relatief lastig. Alleen al om die reden raden wij jou aan om tijdig te starten met het leren van alle regels en aandachtspunten.

Daarnaast adviseren wij jou ook om het theorie examen vroegtijdig in te plannen. Het is bijvoorbeeld ideaal om eerst het theorie examen te halen en vlak daarna met jouw eerste rijles te beginnen. Als het jou niet lukt om dit examen te halen, dan mag je het later weer proberen. Al met al is tijdig beginnen onwijs belangrijk.

Bereid je goed voor op elke rijles

Als jij jouw rijbewijs snel wilt halen, dan moet je elke rijles serieus nemen. Probeer daarom alle rijlessen goed voor te bereiden. Hoe je dat doet? Dat doe je onder meer door de tips/aandachtspunten uit de voorgaande les(sen) op een rijtje te zetten. Voordat je de lesauto instapt, kun je dit lijstje nog even doornemen.

Op die manier ben jij bewust en serieus met je rijkwaliteiten bezig. Je werkt hiermee ook gericht toe naar jouw einddoel: jouw rijbewijs zo snel mogelijk halen!

Bovendien laat je hiermee aan jouw instructeur zien dat je het serieus neemt. De kans dat jouw rijinstructeur jou snel voor het examen aan gaat melden, is daarmee veel groter.

Kies voor een spoedcursus

Je kunt er ook voor kiezen om een spoedcursus te volgen. Bij zo’n cursus volg je meerdere intensieve lessen op één dag, waarbij je weinig tijd voor andere dingen nodig hebt. Om een spoedcursus te volgen, moet je dus alle ruimte vrijmaken in je agenda.

Bonustip: kies een goede rijschool uit

Tot slot nog een handige bonustip voor jou: kies een goede rijschool uit. Kies bijvoorbeeld voor de beste rijschool omgeving Vlissingen of de beste rijschool Goes. Als je een goede rijinstructeur hebt, draagt dit absoluut bij aan jouw rijkwaliteiten. En daarmee ook aan de snelheid waarmee je jouw rijbewijs gaat halen!