Wil je je autorijbewijs halen? Dan spreken we een gratis proefles of een Intake les van 100 minuten met je af. Tijdens deze proefles of intake maken we kennis met elkaar en kijken we hoe het autorijden jou ligt. De instructeur of instructrice maakt samen met jou een stappenplan en samen kijken jullie hoe je zo goed mogelijk begeleid kan worden naar je rijbewijs.

Daarna start je met je rijlessen bij Rijschool 4U. Je zorgt er voor dat je ondertussen zo snel mogelijk je theoriecertificaat op zak hebt. Je krijgt namelijk je rijbewijs als je met succes een theorie- én praktijkexamen aflegt bij het CBR. Kies je voor een lespakket? Deze zijn er met of zonder examengarantie. Bij Rijschool 4U rijden we in een Seat Leon FR of een Seat Ibiza.


Try a bike (Intake les)

Weet je nog niet zeker of je een motorrijbewijs wilt halen, heb je gewoon altijd al eens op een motor willen rijden of wil je weten welk lespakket het beste bij jou past? Kom dan geheel vrijblijvend proefrijden!

Na deze les krijg je van onze instructeur een advies m.b.t het lespakket wat het beste bij jou past, zodat je in 1 keer kunt slagen voor je rijbewijs.

Wat zijn de regels voor het motorrijbewijs?

Voor de motor heb je drie verschillende rijbewijzen: voor de lichte motor (A1), de middelzware motor (A2) en de zware motor (A).

Rijbewijs A & Code 80 op het A-rijbewijs

De leeftijd om examen te doen voor de zware motorcategorie (A) is 21 jaar. Als je het A-rijbewijs rechtstreeks behaalt voor je 24e, krijg je code 80 op je rijbewijs. Met die code mag je rijden op een driewielige motor, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2).

De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Als je voor het behalen van je A-rijbewijs het A2-rijbewijs al hebt, vervalt code 80 op het moment dat je het A2-rijbewijs twee jaar bezit. Volg je het getrapte traject van A2 naar A, dan heb je dus nooit te maken met code 80.

Als de code vervalt, mag je ook op een zware motor (A) rijden. Je hoeft daarvoor geen extra examen meer te doen, maar als je nog geen 24 bent, moet je wel een nieuw rijbewijspasje aanvragen bij de gemeente. Doe je dat niet, dan vervalt de code 80 pas als je 24 bent.

Er zijn 2 praktijkexamens voor je motorrijbewijs;

Voertuigbeheersing en verkeersdeelneming

Voor het praktijklessen AVB (voertuigbeheersing) moet je als je nog geen 24 jaar bent geslaagd zijn voor het motortheorie-examen. Als je wel 24 bent en in het bezit bent van een rijbewijs B hoef je nog niet geslaagd te zijn voor je theorie-examen.

Voor het praktijkexamen AVD (verkeersdeelname) moet je geslaagd zijn voor het motortheorie-examen.

Alleen als je al een rijbewijs voor de lichte motor (A1) of de middelzware motor (A2) hebt, hoef je geen theorie-examen meer te doen.

Geldigheidsduur theorie en AVB

 • Als je AVB-examen doet, moet je zijn geslaagd voor je motortheorie-examen of een geldig rijbewijs B hebben.
  Als je AVD-examen doet, moet je zijn geslaagd voor je motortheorie-examen én voor het AVB-praktijkexamen van dezelfde categorie.
 • Het resultaat van je theorie-examen is 1,5 jaar geldig.
  Het resultaat van je AVB-praktijkexamen is 1 jaar geldig.

In tegenstelling tot andere rijscholen geven wij aan maximaal 2 bromfietsleerlingen tegelijk les.

Wil je je bromfietsrijbewijs halen? Dan doe je eerst theorie-examen. Dit mag overigens al vanaf 15,5 jaar. Als je hiervoor bent geslaagd en je bent inmiddels 16 jaar, kun je praktijklessen bij onze rijschool nemen en aansluitend praktijkexamen doen.

Sjoerd Remery is jouw bromfiets instructeur en legt je eerst het één en ander uit. Samen ga je daarna op pad met de scooter van Rijschool 4U. De praktijklessen starten vanuit Koudekerke of het CBR in Middelburg, zodat je gelijk kunt beginnen met het oefenen van de examenroutes. Met een geldig Nederlands autorijbewijs (categorie B) of motorrijbewijs (categorie A) heb je geen apart rijbewijs bromfiets nodig.

Tip: als je zo snel mogelijk na je 16e verjaardag bromfiets wilt gaan rijden, haal dan ongeveer twee maanden daarvoor al je theorie-examen. Dit is een jaar geldig en hierdoor kunnen wij je beter helpen om op je 16e verjaardag of vlak erna je praktijkexamen te doen.

Wil je je rijbewijs halen voor categorie E achter B? Dan ga je samen met Sjoerd op pad. Je hoeft geen theorie-examen af te leggen, maar er hangt wel een stukje theorie aan het rijden met een aanhanger vast. Sjoerd geeft je uitleg en gaat samen met jou op pad. Je krijgt je rijbewijs als je met succes een praktijkexamen aflegt bij het CBR.

AUTORIJBEWIJS HALEN OP BEVELAND BIJ RIJSCHOOL 4U

Verzekerd van een uitstekende rijopleiding Nummer 1 in regio Zeeland

Vrijblijvende Intake les
facebook logoRijschool 4URijschool 4U
5 Gebaseerd op 128 Reviews
google logoRijschool 4URijschool 4U
4.9 Gebaseerd op 144 Reviews

Autorijbewijs halen op Beveland?

Wil je je autorijbewijs halen? Dan spreken we een Intake les van 75 minuten met je af. Tijdens deze Intake les maken we kennis met elkaar en kijken we hoe het autorijden jou ligt. De instructeur of instructrice maakt samen met jou een stappenplan en samen kijken jullie hoe je zo goed mogelijk begeleid kan worden om je autorijbewijs te halen.

Autorijles bij Rijschool 4U

Daarna start je met je rijlessen bij Rijschool 4U. Je zorgt er voor dat je ondertussen zo snel mogelijk je theoriecertificaat op zak hebt. Je krijgt namelijk je rijbewijs als je met succes een theorie- én praktijkexamen aflegt bij het CBR. Kies je voor een lespakket? Dan kun je lessen nemen met examengarantie of zonder examengarantie.

Bij Rijschool 4U rijden we met de volgende auto’s; Seat Ateca, verschillende Seat Ibiza’s, Ford Fiesta en een Volvo V40.

Naast je autorijbewijs halen ben je bij ons aan het juiste adres voor:

Neem vrijblijvend een intakeles
 • Davey M. Avatar
  Davey M.

  Goeie en leuke motorlessen gehad bij Sjoerd!
  Daardoor heb ik alle examens in 1 keer kunnen halen!

  17-06-2021
 • Amber J. Avatar
  Amber J.

  Ik heb het super erg naar mijn zin gehad tijdens alle rijlessen! En er werd goed de tijd voor me genomen.

  17-06-2021
 • davey m. Avatar
  davey m.

  Goeie en leuke motorlessen gehad bij Sjoerd!Goeie persoonlijke feedback bij elke les, of het nu avb was of avd en daardoor alle examens in 1 keer kunnen halen!

  17-06-2021
 • Guido v. Avatar
  Guido v.

  Fijne rijschool, heldere afspraken en goede lessen. Zowel BE als A hier gehaald.

  16-06-2021
 • Nomi D. Avatar
  Nomi D.

  Had zelf nog geen ervaring maar door de lessen van te voren goed voorbereid het examen in gegaan! In 1x geslaagd😊

  16-06-2021
 • Marleny Y. Avatar
  Marleny Y.

  Fijne rijschool, makkelijk met plannen, in een keer mijn rijbewijs binnen.

  16-06-2021
 • daniel w. Avatar
  daniel w.

  Leuke,eerlijke,ervaren rij instructeur.Heb er ontzettend veel van geleerd en je word behandeld als persoon niet als nummer.Duidelijke uitleg nette en fatsoenlijke auto's.Ik raad ze voor de volle 100% aan

  14-06-2021
 • Morilee P. Avatar
  Morilee P.

  Hele goede en leuke rijlessen gehad bij Sara!

  11-06-2021
 • Nick V. Avatar
  Nick V.

  Lessen zijn nuttig en met een spoedcursus slaag je sowieso.

  11-06-2021
 • chelsey w. Avatar
  chelsey w.

  Ik heb eerst mn scooter rijbewijs gehaald bij Sjoerd. Theorie en praktijk beide in 1x geslaagd. Was toen zo tevreden dat ik ook mijn autorijbewijs wilde halen bij 4U. Gezellige lessen gehad bij Sara, is lachen gieren brullen bij haar in de auto (ja zelfs met een mondkapje op). Sara is zeker een aanrader voor iedereen! Bedankt Sara🚘😎

  10-06-2021
 • Anouk M. Avatar
  Anouk M.

  Mijn rijbewijs in 1x gehaald. Leuke en gezellige lessen gehad bij rij-instructrice Sara!

  03-06-2021
 • Edwin K. Avatar
  Edwin K.

  We zijn echt super goed geholpen en geinformeerd door Sjoerd.

  03-06-2021
 • Luna K. Avatar
  Luna K.

  Ik ben vandaag in 1 keer geslaagd🥳
  Dankjewel Sjoerd voor de rijles vandaag

  31-05-2021
 • Rozemarijn A. Avatar
  Rozemarijn A.

  Al vanaf het aanmelden vriendelijk geholpen en heb superlessen gekregen van Michael!Naar mijn ervaring een echte aanrader:)

  17-05-2021
 • Gerard L. Avatar
  Gerard L.

  Mijn BE rijbewijs in 1 x gehaald. Ondanks dat ik zelf verwachte te zakken ben ik toch in 1 keer geslaagd. Mijn stuurkunsten na jaren met een kleine aanhanger waren toch niet optimaal zullen we maar zeggen:-) De volgende lessen staan alweer gepland voor de kids B en ook BE. Wij zijn tevreden!

  17-05-2021
 • Jur B. Avatar
  Jur B.

  Prima rijschool, erg vriendelijk. Veel gezellige en leerzame lessen gehad. Bedankt Sara

  17-05-2021
 • Luuk V. Avatar
  Luuk V.

  Het is een hele professionele rijschool, met hele aardige instructeurs!

  17-05-2021
 • Gerard L. Avatar
  Gerard L.

  Mijn BE rijbewijs in 1 x gehaald. Ondanks dat ik zelf verwachte te zakken ben ik toch in 1 keer geslaagd. Mijn stuurkunsten na jaren met een kleine aanhanger waren toch niet optimaal zullen we maar zeggen:-) De volgende lessen staan alweer gepland voor de kids B en ook BE. Wij zijn tevreden!

  08-05-2021
 • Simone S. Avatar
  Simone S.

  Hele fijne lessen gehad van Sjoerd. Spontaan, met veel humor en vooral heel veel geduld. Nu de trotse bezitter van een BE rijbewijs! 😀

  29-04-2021
 • rosa h. Avatar
  rosa h.

  Sara was mijn rij-instructrice en ik had het ontzettend naar mijn zin bij haar. Ik heb mijn examen in 2 keer gehaald, dit was omdat ik er de eerste keer nog niet klaar voor was. Sara kan heel goed lesgeven, wordt nooit boos maar maakt wel duidelijk wat kan en niet.

  17-04-2021

MELD JE NU AAN!

Enthousiast geworden? Je bent slechts een paar klikken verwijderd van het starten met je opleiding!

AANMELDEN

Deze pagina delen