Wil je je autorijbewijs halen? Dan spreken we een gratis proefles of een Intake les van 100 minuten met je af. Tijdens deze proefles of intake maken we kennis met elkaar en kijken we hoe het autorijden jou ligt. De instructeur of instructrice maakt samen met jou een stappenplan en samen kijken jullie hoe je zo goed mogelijk begeleid kan worden naar je rijbewijs.

Daarna start je met je rijlessen bij Rijschool 4U. Je zorgt er voor dat je ondertussen zo snel mogelijk je theoriecertificaat op zak hebt. Je krijgt namelijk je rijbewijs als je met succes een theorie- én praktijkexamen aflegt bij het CBR. Kies je voor een lespakket? Deze zijn er met of zonder examengarantie. Bij Rijschool 4U rijden we in een Seat Leon FR of een Seat Ibiza.


Try a bike (Intake les)

Weet je nog niet zeker of je een motorrijbewijs wilt halen, heb je gewoon altijd al eens op een motor willen rijden of wil je weten welk lespakket het beste bij jou past? Kom dan geheel vrijblijvend proefrijden!

Na deze les krijg je van onze instructeur een advies m.b.t het lespakket wat het beste bij jou past, zodat je in 1 keer kunt slagen voor je rijbewijs.

Wat zijn de regels voor het motorrijbewijs?

Voor de motor heb je drie verschillende rijbewijzen: voor de lichte motor (A1), de middelzware motor (A2) en de zware motor (A).

Rijbewijs A & Code 80 op het A-rijbewijs

De leeftijd om examen te doen voor de zware motorcategorie (A) is 21 jaar. Als je het A-rijbewijs rechtstreeks behaalt voor je 24e, krijg je code 80 op je rijbewijs. Met die code mag je rijden op een driewielige motor, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2).

De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Als je voor het behalen van je A-rijbewijs het A2-rijbewijs al hebt, vervalt code 80 op het moment dat je het A2-rijbewijs twee jaar bezit. Volg je het getrapte traject van A2 naar A, dan heb je dus nooit te maken met code 80.

Als de code vervalt, mag je ook op een zware motor (A) rijden. Je hoeft daarvoor geen extra examen meer te doen, maar als je nog geen 24 bent, moet je wel een nieuw rijbewijspasje aanvragen bij de gemeente. Doe je dat niet, dan vervalt de code 80 pas als je 24 bent.

Er zijn 2 praktijkexamens voor je motorrijbewijs;

Voertuigbeheersing en verkeersdeelneming

Voor het praktijklessen AVB (voertuigbeheersing) moet je als je nog geen 24 jaar bent geslaagd zijn voor het motortheorie-examen. Als je wel 24 bent en in het bezit bent van een rijbewijs B hoef je nog niet geslaagd te zijn voor je theorie-examen.

Voor het praktijkexamen AVD (verkeersdeelname) moet je geslaagd zijn voor het motortheorie-examen.

Alleen als je al een rijbewijs voor de lichte motor (A1) of de middelzware motor (A2) hebt, hoef je geen theorie-examen meer te doen.

Geldigheidsduur theorie en AVB

 • Als je AVB-examen doet, moet je zijn geslaagd voor je motortheorie-examen of een geldig rijbewijs B hebben.
  Als je AVD-examen doet, moet je zijn geslaagd voor je motortheorie-examen én voor het AVB-praktijkexamen van dezelfde categorie.
 • Het resultaat van je theorie-examen is 1,5 jaar geldig.
  Het resultaat van je AVB-praktijkexamen is 1 jaar geldig.

In tegenstelling tot andere rijscholen geven wij aan maximaal 2 bromfietsleerlingen tegelijk les.

Wil je je bromfietsrijbewijs halen? Dan doe je eerst theorie-examen. Dit mag overigens al vanaf 15,5 jaar. Als je hiervoor bent geslaagd en je bent inmiddels 16 jaar, kun je praktijklessen bij onze rijschool nemen en aansluitend praktijkexamen doen.

Sjoerd Remery is jouw bromfiets instructeur en legt je eerst het één en ander uit. Samen ga je daarna op pad met de scooter van Rijschool 4U. De praktijklessen starten vanuit Koudekerke of het CBR in Middelburg, zodat je gelijk kunt beginnen met het oefenen van de examenroutes. Met een geldig Nederlands autorijbewijs (categorie B) of motorrijbewijs (categorie A) heb je geen apart rijbewijs bromfiets nodig.

Tip: als je zo snel mogelijk na je 16e verjaardag bromfiets wilt gaan rijden, haal dan ongeveer twee maanden daarvoor al je theorie-examen. Dit is een jaar geldig en hierdoor kunnen wij je beter helpen om op je 16e verjaardag of vlak erna je praktijkexamen te doen.

Wil je je rijbewijs halen voor categorie E achter B? Dan ga je samen met Sjoerd op pad. Je hoeft geen theorie-examen af te leggen, maar er hangt wel een stukje theorie aan het rijden met een aanhanger vast. Sjoerd geeft je uitleg en gaat samen met jou op pad. Je krijgt je rijbewijs als je met succes een praktijkexamen aflegt bij het CBR.

AUTORIJBEWIJS HALEN OP BEVELAND BIJ RIJSCHOOL 4U

Verzekerd van een uitstekende rijopleiding Nummer 1 in regio Zeeland

Vrijblijvende Intake les
facebook logoRijschool 4URijschool 4U
4.9 Gebaseerd op 137 Reviews
google logoRijschool 4URijschool 4U
4.9 Gebaseerd op 144 Reviews

Autorijbewijs halen op Beveland?

Wil je je autorijbewijs halen? Dan spreken we een Intake les van 75 minuten met je af. Tijdens deze Intake les maken we kennis met elkaar en kijken we hoe het autorijden jou ligt. De instructeur of instructrice maakt samen met jou een stappenplan en samen kijken jullie hoe je zo goed mogelijk begeleid kan worden om je autorijbewijs te halen.

Autorijles bij Rijschool 4U

Daarna start je met je rijlessen bij Rijschool 4U. Je zorgt er voor dat je ondertussen zo snel mogelijk je theoriecertificaat op zak hebt. Je krijgt namelijk je rijbewijs als je met succes een theorie- én praktijkexamen aflegt bij het CBR. Kies je voor een lespakket? Dan kun je lessen nemen met examengarantie of zonder examengarantie.

Bij Rijschool 4U rijden we met de volgende auto’s; Seat Ateca, verschillende Seat Ibiza’s, Ford Fiesta en een Volvo V40.

Naast je autorijbewijs halen ben je bij ons aan het juiste adres voor:

Neem vrijblijvend een intakeles
 • Mariscela van der Heul Avatar
  Mariscela v.

  Fijne rijschool! In het begin zag ik er best tegen op om te beginnen met rijlessen. Eenmaal de stap genomen is het mij allemaal erg meegevallen. Snelle, duidelijke communicatie en goede kwaliteit lessen. De lesduur is top en je hebt echt het gevoel dat je wat hebt geleerd. Ook in periode dat het minder gaat en je het even niet meer ziet zitten wordt je daar goed in begeleid om het zelfvertrouwen weer terug te krijgen! Er wordt een theoriecursus aangeboden en dat is ook echt een aanrader. Bedankt Therese voor alles en ik ga de gezelligheid en de leerzame tijd missen.

  15-09-2021
 • Thomas Willemse Avatar
  Thomas W.

  Bedankt voor de goeie lessen!

  31-08-2021
 • Kim Vd Vrede Avatar
  Kim V.

  Super leuke rijlessen gehad bij Therese en in 1 keer geslaagd🤪 super bedankt voor alles en het was altijd gezellig met je muziek aan 🤣

  30-08-2021
 • Laila Bouaz Avatar
  Laila B.

  Eerste kennismaking met rij-instructice Theresa was echt hoogst onvriendelijk te noemen!!! Ik als ouder geef haar een -1. Echt asociale houding aan de deur, niet normaal!!

  24-08-2021
 • Cerezo Van Garsel Avatar
  Cerezo V.

  🎉Mijn praktijk examen in 1x gehaald bij Rijschool 4U! Goede en leuke lessen gehad van een top instructeur Sjoerd Remery.👏🏼👍🏼

  24-08-2021
 • Emma van Schoonhoven Avatar
  Emma v.

  Super fijne lessen gehad, en mijn BE rijbewijs in 1 keer gehaald😊

  23-08-2021
 • Talitha Kasse Avatar
  Talitha K.

  Super rijlessen gehad bij Sara!
  Geslaagd voor B-rijbewijs.🚘

  28-07-2021
 • Len De R Avatar
  Len D.

  professionele houding van instructeur Sjoerd. prettige leeromgeving werd door hem gecreëerd. Top, snel gefixt allemaal!!

  12-07-2021
 • Jochem de Waal Avatar
  Jochem d.

  Goede rijschool en een goede prijs/kwaliteit verhouding! Het hoogste slagingspercentage in het CBR register, en dat blijkt want ik ben voor al mijn motor examens in één keer geslaagd, zowel voor AVB als AVD!

  Een vakbekwame rij-instructeur die ook wel van een grapje houd en goed weet hoe hij de frustraties bij de leerlingen weg moet nemen. Tijdens de corona-maatregelen zat de rij-instructeur bovenop de examens en was hij er telkens als eerste bij. Hierdoor kon ik snel afrijden in tegenstelling tot de andere rijscholen die door Corona een behoorlijke wachtrij hadden!

  Zeker aan te raden!

  09-07-2021
 • Davey Muller Avatar
  Davey M.

  Goeie en leuke motorlessen gehad bij Sjoerd!
  Daardoor heb ik alle examens in 1 keer kunnen halen!

  17-06-2021
 • davey muller Avatar
  davey m.

  Goeie en leuke motorlessen gehad bij Sjoerd!Goeie persoonlijke feedback bij elke les, of het nu avb was of avd en daardoor alle examens in 1 keer kunnen halen!

  17-06-2021
 • Amber Jo-ann Avatar
  Amber J.

  Ik heb het super erg naar mijn zin gehad tijdens alle rijlessen! En er werd goed de tijd voor me genomen.

  17-06-2021
 • Guido van Dijke Avatar
  Guido v.

  Fijne rijschool, heldere afspraken en goede lessen. Zowel BE als A hier gehaald.

  16-06-2021
 • Nomi Dellebeke Avatar
  Nomi D.

  Had zelf nog geen ervaring maar door de lessen van te voren goed voorbereid het examen in gegaan! In 1x geslaagd😊

  16-06-2021
 • Marleny Y Avatar
  Marleny Y.

  Fijne rijschool, makkelijk met plannen, in een keer mijn rijbewijs binnen.

  16-06-2021
 • daniel wanders Avatar
  daniel w.

  Leuke,eerlijke,ervaren rij instructeur.Heb er ontzettend veel van geleerd en je word behandeld als persoon niet als nummer.Duidelijke uitleg nette en fatsoenlijke auto's.Ik raad ze voor de volle 100% aan

  14-06-2021
 • Nick Vonsee Avatar
  Nick V.

  Lessen zijn nuttig en met een spoedcursus slaag je sowieso.

  11-06-2021
 • Morilee Pinas Avatar
  Morilee P.

  Hele goede en leuke rijlessen gehad bij Sara!

  11-06-2021
 • chelsey wolf Avatar
  chelsey w.

  Ik heb eerst mn scooter rijbewijs gehaald bij Sjoerd. Theorie en praktijk beide in 1x geslaagd. Was toen zo tevreden dat ik ook mijn autorijbewijs wilde halen bij 4U. Gezellige lessen gehad bij Sara, is lachen gieren brullen bij haar in de auto (ja zelfs met een mondkapje op). Sara is zeker een aanrader voor iedereen! Bedankt Sara🚘😎

  10-06-2021
 • Edwin Koole Avatar
  Edwin K.

  We zijn echt super goed geholpen en geinformeerd door Sjoerd.

  03-06-2021

MELD JE NU AAN!

Enthousiast geworden? Je bent slechts een paar klikken verwijderd van het starten met je opleiding!

AANMELDEN

Deze pagina delen