Autorijbewijs halen; de beste tips

Verzekerd van een uitstekende rijopleiding Nummer 1 in regio Zeeland

facebook logoRijschool 4URijschool 4U
5.0 Gebaseerd op 158 Reviews
google logoRijschool 4URijschool 4U
4.9 Gebaseerd op 668 Reviews

In een auto geniet je van vrijheid. Je bepaalt zelf naar welke muziek je luistert en welke route je rijdt. Ook is het met een auto een fluitje van een cent om flinke afstanden te overbruggen. Voordat het zover is, moet je uiteraard wel eerst je autorijbewijs halen.

Voor het halen van dit rijbewijs zit je bij Rijschool4u goed. Onze instructeurs bereiden je graag perfect op het praktijkexamen voor. Daarnaast zijn wij je op het gebied van theorielessen ook graag van dienst.

Vanaf wanneer mag je rijlessen volgen?

Het CBR heeft vastgesteld dat je vanaf 16,5 jaar met rijlessen mag starten. Vanaf deze leeftijd is het ook mogelijk om een tussentijdse toets af te leggen. Vanaf je 16e is het echter al mogelijk om het theorie-examen te doen.

Voor het afrijden moet je minimaal 17 jaar oud zijn. Als je slaagt, kun je direct bij het gemeentehuis een rijbewijs aanvragen. Hierbij moet je ook direct een begeleiderspas aanvragen. Op deze pas mag je een paar namen van begeleiders zetten. Dit kan bijvoorbeeld je vader of je moeder zijn, maar ook een oudere broer. Belangrijk is dat deze begeleider aan alle gestelde voorwaarden voldoet.

Ga je vervolgens als 17-jarige met de auto de weg op? Dan moet één van de begeleiders naast je zitten én moet je je begeleiderspas bij je hebben. Ben je eenmaal 18 jaar oud geworden? Dan heb je de begeleiderspas niet meer nodig. Vanaf dit moment geniet je dus van onbeperkte vrijheid.

Mag je in elke auto rijden?

Om in een auto te rijden, heb je rijbewijs B nodig. Met dit rijbewijs mag je echter niet in elke auto rijden. De auto mag namelijk maximaal 3500 kilogram zwaar zijn. Is de auto zwaarder? Dan heb je een vrachtautorijbewijs nodig; dit kan rijbewijs C of C1 zijn.

Ook is het niet altijd toegestaan om met een aanhanger te rijden. Bij ons kun je ook je aanhangwagen rijbewijs halen!

Tips om snel je autorijbewijs te halen

Droom je ervan om snel in een auto op pad te kunnen? Volg dan onderstaande tips goed op:

  • Begin zo snel mogelijk met je theorie-examen. Als je voor dit examen slaagt, laat je zien dat je op de hoogte bent van alle verkeersregels. Tijdens het volgen van de rijlessen komt deze kennis bijzonder goed van pas.
  • Neem elke autorijles serieus. Je hebt het mogelijk ook druk met je studie of met je werk, maar elke autorijles moet je serieus nemen. Bereid je goed voor, bedenk welke feedback je hebt gekregen en ga bij de volgende rijles met deze feedback aan de slag.
  • Neem de feedback ter harte. Onze rijinstructeurs zijn kritisch, maar zijn dit volledig in jouw belang. Dankzij deze kritische houding bereiden wij je perfect voor op het praktijkexamen. Hierdoor is de kans groot dat je in één keer voor dit examen slaagt.

Wil je graag met Rijschool4u je autorijbewijs halen? Meld je via onze website vrijblijvend aan voor een intakeles. Tijdens deze les maken we kennis met elkaar en stellen we samen een plan op. Tot snel!