Zo ga je goed voorbereid op weg om je eerste motor te kopen

Verzekerd van een uitstekende rijopleiding Nummer 1 in regio Zeeland

facebook logoRijschool 4URijschool 4U
5.0 Gebaseerd op 158 Reviews
google logoRijschool 4URijschool 4U
4.9 Gebaseerd op 668 Reviews

Yeah, het felbegeerde motorrijbewijs is binnen. Dat wordt eindeloos toeren langs de Zeeuwse stranden. Het liefst natuurlijk op je eigen gave motor. Maar hoe vind je die? En waar moet op letten. We geven je graag een paar tips.

Klein of groot budget – nieuwe of tweedehands motor

Je hebt tijdens de rijlessen al ervaren hoe een motor aanvoelt. Misschien ga je daarom op zoek naar zo’n zelfde motor. Misschien wil je juist een heel ander model. Dat kan natuurlijk ook. Het gewenste model is een belangrijk uitgangspunt voor de zoektocht naar je eigen motor.

En wat dacht je van het budget? Hoeveel zou je aan een motor willen uitgeven? Heb je een ruim budget ga dan eens naar een paar verschillende motordealers. Ze adviseren je graag wat de mogelijkheden zijn. Kijk niet alleen naar de motor, maar informeer ook naar andere praktische zaken zoals garantie, service en onderhoud.

Het kan ook zijn dat je liever wat voordeliger begint. Wel een eigen motor, maar geen zin een groot budget daarvoor vrij te maken. Ook helemaal goed. Het aanbod tweedehands motoren is groot. Zowel bij dealers al op verschillende online verkoopsites. Koop je een tweedehands motor bij een dealer dan heb je over het algemeen meer zekerheid en service. Fijn en vertrouwd.

Weet je heel precies wat je wilt en heb je al heel veel technische kennis, dan koop je misschien liever particulier. Meestal liggen de prijzen net iets lager en dat kan erg prettig zijn. Logisch, daarom houden wij onze tarieven voor motorrijles ook altijd zo scherp mogelijk.

Zet de roze bril af en check de feiten

Het maakt niet uit of je uiteindelijk bij een dealer of bij een particulier terechtkomt op een gegeven moment heb je ’em. Je hebt de motor van je dromen gevonden. Je bent op slag verliefd. Hoe verleidelijk is het dan om direct ja te zeggen. Misschien is goed om toch even te wachten en een aantal praktische en technische puntjes goed na te lopen.

Checklist voor beoordelen van een motor

  • Is er schade (geweest)?
  • Is de accu nog goed?
  • Hoe is het oliepeil?
  • Wat is de staat van de ketting en de tandwielen?
  • Hoe zijn de schijfremmen en remblokken?
  • Zie je ergens lekkage?

Alles goedgekeurd? Dan kun je ervoor gaan. En vooral heel veel plezier gaan beleven van je motorrijbewijs, helemaal op je eigen motor, genieten van alle wegen langs de kust. En misschien denk je nog eens terug aan jouw rijschool in Zeeland