Dit zijn de leukste weetjes over autorijlessen

Verzekerd van een uitstekende rijopleiding Nummer 1 in regio Zeeland

facebook logoRijschool 4URijschool 4U
5.0 Gebaseerd op 158 Reviews
google logoRijschool 4URijschool 4U
4.9 Gebaseerd op 647 Reviews

Dit zijn de leukste weetjes over autorijlessen – Ben jij inmiddels toe aan je autorijlessen? Behalve dat het erg spannend kan zijn om op te gaan voor het autorijbewijs Zeeland, zijn dit ook momenten waar je van mag genieten en waar ook plaats is voor wat luchtigheid.

Wist je bijvoorbeeld dat er veel leuke weetjes bestaan over autorijden en over rijlessen volgen? Weetjes waar je misschien weleens wat over gehoord hebt of waarvan je het bestaan niet af wist. Dat komt dan goed uit, want in dit blogbericht lees je de leukste weetjes over autorijlessen.

Geen gehoor is rechtdoor

Iedere rijinstructeur van rijscholen Zeeland is natuurlijk anders en hanteert ook andere methodes. Wel is er een bepaalde methode, of eigenlijk een bepaalde uitspraak, die vrijwel altijd terugkomt. Misschien ken je hem al of is deze nieuw voor je.

‘Geen gehoor is rechtdoor’. Dat betekent dat wanneer de rijinstructeur tijdens het rijden niks tegen je zegt, je gewoon lekker rechtdoor mag rijden. Voor jullie beiden wel zo makkelijk. Dus is je instructeur tijdens de rit even stil? Dan weet je welke kant je op mag rijden. Een grappig, maar toch handig feitje.

Veel ezelsbruggetjes

Wanneer je je verdiept in het theorie-examen, deze al achter de rug hebt of al bezig bent met praktijklessen, heb je hoe dan ook gemerkt dat er ontzettend veel verkeersborden zijn die je tijdens de rit of tijdens een examen tegenkomt.

De kennis van de borden heb je onder andere nodig tijdens je rijbewijs halen Zeeland. Hoe kun je de betekenis van al die borden nu makkelijk onthouden? Nou, met ezelsbruggetjes. Zo is er een makkelijk ezelsbruggetje voor het bord ‘niet parkeren’.

Zo kun je het bord ‘niet parkeren’ herkennen aan de grote, schuine streep. De laatste letter van streep is de letter P. De P van parkeren. Zie je dit bord? Dan weet je dat je hier niet mag parkeren.

Pas afrijden als je 18 bent? Onzin!

Er wordt vaak gedacht dat je pas mag afrijden of mag rijlessen op de leeftijd van 18 jaar. Ook weer zo’n leuk weetje. Dat is namelijk niet waar, want dat mag al veel eerder. Hoe gaaf is dat?

Zo mag je al starten met lessen als je ongeveer een halfjaar 16 jaar bent. Bovendien mag je al afrijden als je 17 bent.

Na het slagen mag je al wel de weg op, maar moet dit tot je 18e jaar nog wel met iemand samen die al meerdere jaren zijn of haar rijbewijs heeft en geregistreerd staat als jouw begeleider.