Een goede voorbereiding is het halve werk!

Verzekerd van een uitstekende rijopleiding Nummer 1 in regio Zeeland

Rijles kan spannend, maar ook intensief zijn. Bij Rijschool 4U proberen we het ook voor jou zo ontspannend mogelijk te maken. Je doet bij ons lekker veel ervaring op en je rijdt door heel Zeeland. Een goede voorbereiding voor je rijlessen kan je helpen om je zekerder te voelen. Hier geven wij je 7 tips voor de voorbereiding van je rijlessen.

  1. Trek goede schoenen aan.

Doe goede schoenen aan, die lekker zitten en met een gladde zool waar je je voeten goed voelt. Ga niet rijlessen op hakken, dat is niet verstandig. Let op in de zomer is het ook niet handig om met slippers te rijden. Als je goede schoenen aan hebt, maakt dat je rijles weer een stuk makkelijker.

  1. Les minimaal één keer per week

Zorg dat er niet te veel tijd tussen je rijlessen zit. Op deze manier blijf je rijden, doe je ervaring op en dit zorgt voor een snellere vordering. Wij plannen meteen de volgende rijles in zodat je goed bezig blijft.

  1. Les op verschillende tijden

Bij Rijschool 4U les je op verschillende tijden. Zo rij je tijdens de spitsuren in het centrum, maar gaan we ook in het donker op pad. Door deze afwisseling raak je gewend aan verschillende verkeerssituaties.

  1. Waarnemen

Zorg dat je goed kijkt en ook de situatie waarneemt. Dat je echt waarneemt wat voor verkeer er achter je rijdt. Waarnemen is in alle situaties het allerbelangrijkste! Probeer je hier voor je rijles al bewust van te zijn.

  1. Vertrouw op je instructeur

Er zal zeker in het begin vast wel eens door je hoofd schieten van “hoe ga ik dit allemaal kunnen” en “wat als het fout gaat ”? Daarvoor is je instructeur, hij of zij gaat jou dit allemaal rustig op jouw tempo leren. Vertrouw je instructeur hij of zij kijkt goed mee en kan ingrijpen mocht dit nodig zijn.

  1. Vragen

Als je heel zenuwachtig bent of als je iets wil weten. Zorg dan dat je van tevoren weet wat je wil vragen en vraag dat aan je instructeur. Wij van Rijschool 4U leggen je het liever nog 5 x uit als je iets nog een keer wil weten, dat is voor ons geen probleem. Vraag bijvoorbeeld ook aan je instructeur wat je beter of anders kan doen in bepaalde situaties. Hier leer je echt van.

  1. Theorie-examen

Haal zo snel mogelijk is theorie-examen. Begin met leren terwijl je ook aan het rijlessen bent. Zo kun je de theorie in de praktijk brengen. Je kunt op deze manier ook makkelijker en sneller de borden leren. En vraag aan je instructeur hoe je het beste iets kunt leren.

Hopelijk heb je iets aan deze tips voor een goede voorbereiding voor je rijlessen. Wil je graag beginnen met rijlessen? Meld je dan direct aan voor een Intake les!