Hoe kies je een goede rijschool?

Verzekerd van een uitstekende rijopleiding Nummer 1 in regio Zeeland

facebook logoRijschool 4URijschool 4U
5.0 Gebaseerd op 158 Reviews
google logoRijschool 4URijschool 4U
4.9 Gebaseerd op 677 Reviews

Vaak heb je er al lang naar uitgekeken. Je kunt niet wachten om te gaan beginnen met rijlessen. De verleiding is dan groot om zomaar bij een willekeurige rijschool te gaan beginnen. Het is echter verstandige om je eerst goed te verdiepen in de verschillende rijscholen. Met andere woorden: hoe kies je een goede rijschool?

Welke rijschool kies je – de verschillen

Als je je gaat verdiepen in rijscholen zul je merken dat er best wat verschillen zijn. Je kunt kijken naar de rijschool tarieven maar beter is om te kijken naar de slagingspercentages van de rijscholen. Gemiddeld ligt het landelijk slagingspercentage boven de 50%. Dat betekent dat meer dan de helft van de leerlingen in één keer zijn of haar rijbewijs haalt. Dat is een mooie score. Rijscholen met een laag slagingspercentage kun je beter niet kiezen.

Vervolgens kijk je natuurlijk ook naar waar de rijschool gevestigd is. Je wilt het liefst in de buurt van je eigen woonplaats je lessen volgen. Woon je bijvoorbeeld in Goes dan wil je een rijschool in de omgeving Goes.

Veilig op weg met een goede rijschool

Tenslotte is het goed om ook nog even naar de praktische zaken te kijken. Je wilt natuurlijk wel het gevoel hebben, dat je veilig op weg kunt. Heb je bijvoorbeeld extra wensen voor het volgen van rijlessen, omdat je faalangst hebt of een beperking hebt, dan is het goed om bij verschillende rijscholen te informeren. Je hoort dan precies wat zij hiermee kunnen en hoe ze je kunnen begeleiden. Er zijn bij het examen zelfs mogelijkheden om een faalangst-rijexamen af te leggen. Je krijgt dan wat extra tijd of een mogelijkheid om een time-out aan te vragen voor als de spanning je te veel wordt.

Een tussentijdse toets kan daar trouwens ook bij helpen. Met zo’n toets oefen je een keertje extra. En vaak is je kans op slagen dan een stuk hoger dan het landelijk gemiddelde.