Kiezen voor auto of motor rijden?

Hoe doe je dat? Rijschool 4U, Nummer 1 in regio Zeeland

facebook logoRijschool 4URijschool 4U
5.0 Gebaseerd op 158 Reviews
google logoRijschool 4URijschool 4U
4.9 Gebaseerd op 668 Reviews

Het hebben van een rijbewijs is bijna niet meer weg te denken in deze tijden. Wel zo snel om te reizen naar je werk, de boodschappen te doen of gewoon als makkelijker alternatief. Daarnaast is rijden niet alleen praktisch, het is voor velen ook echt een hobby geworden. Vooral motorrijden is iets dat veel mensen voor hun plezier doen en dus puur voor de hobby een motor kopen. Zowel het hebben van een motor als een auto heeft zo zijn eigen voordelen. Twijfel je nog, eerst je auto rijbewijs of toch je motorrijbewijs halen? Wij zetten hier de verschillen en afwegingen voor je op een rijtje. 

Voordelen van motorrijden 

Het hebben van een motor is voor velen een droom, het gevoel van vrijheid en hoge snelheden halen op de weg. Het wordt daardoor ook vaak gezien als een hobby: met mooi weer of in de weekenden ritjes maken. Wil jij vooral in je vrije tijd genieten van dit vervoermiddel dan is een motor perfect. Je kunt met de motor op veel plekken komen, je kunt zelfs op motorvakantie. Ook ervaar je jouw omgeving veel meer op een motor, extra genieten van de zon en de wind. Toch is de reden dat mensen een motor kopen steeds vaker om te gebruiken als snel vervoermiddel. Zeker als je elke dag file rijdt in een auto dan is een motor een mooi alternatief. 

Voordelen van autorijden

Een auto is vaak een meer voor de hand liggende keuze ten opzichte van een motor. Een auto is in vele gevallen namelijk een stuk praktischer dan motorrijden. Een auto is geschikt voor meerdere personen, dus heb je een gezin of ga je vaak met vrienden op pad, dan is een auto handig. Ook als je vaak veel spullen mee wilt nemen of grote boodschappen wil doen dan is een auto ideaal. Daarnaast is een auto een fijne keuze als je liever altijd droog zit. Je bent nooit afhankelijk van weersomstandigheden of je er wel op uit kunt trekken. 

Kies voor allebei

Zoals je leest zijn er diverse redenen om voor een auto of juist voor de motor te kiezen. Toch is het niet voor niets zo dat steeds meer mensen kiezen voor beiden. Een auto voor de praktische kant, de dagelijkse ritjes of wanneer je met meerdere mensen eropuit gaat. Een motor voor het plezier, genieten in je vrije tijd en snelle file loze ritten naar je werk.

Het is heel persoonlijk wat het best voor jou kan werken maar vergeet dus zeker niet de optie dat beide rijbewijzen halen een hele mooie combinatie kan zijn. Ben je nieuwsgierig geworden, je kunt je hier aanmelden voor motorrijles en autorijles of ga eerst voor een vrijblijvende intakeles. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen, dan helpen we jou met het maken van de keuze. Zien we je snel bij een van onze rijopleidingen in Zeeland?