Maak je rijlessen niet onnodig duur

Verzekerd van een uitstekende rijopleiding Nummer 1 in regio Zeeland

facebook logoRijschool 4URijschool 4U
5.0 Gebaseerd op 158 Reviews
google logoRijschool 4URijschool 4U
4.9 Gebaseerd op 668 Reviews

Je rijlessen kunnen onnodig duur worden als je niet vanaf het begin eerlijk bent over eventuele problemen met je gezondheid. Voor je het CBR-examen aflegt, moet je namelijk over een gezondheidsverklaring beschikken. Kan je aangeven dat je geen beperkingen hebt of ziek bent? Dan is de gezondheidsverklaring zo gepiept en mag je jouw rijexamen zonder problemen afleggen. Heb je echter verzwegen dat je bijvoorbeeld niet goed ziet of minder gevoel hebt in een bepaald lichaamsdeel, of een andere vorm van een beperking, dan moet er een onderzoek worden ingesteld door het CBR. 

Wat onderzoekt het CBR voor de gezondheidsverklaring?

Heb je op de vragenlijst voor de gezondheidsverklaring aangegeven dat je een vorm van een beperking hebt? Dan stelt het CBR een onderzoek in om te kunnen bepalen in hoeverre jouw beperking het besturen van een auto belemmert. Of je nu voor je autorijbewijs gaat of je motorrijbewijs, een gezondheidsverklaring is noodzakelijk én erg belangrijk. Je moet immers veilig de weg op kunnen en goed kunnen functioneren in het verkeer. Gelukkig kan dat vaak prima met een beperking, dus geef deze aan het begin van de rijlessen aan, zodat we er rekening mee kunnen houden. Hoe eerder we het weten, hoe eerder jij gewoon examen kan doen. 

Waarom zo snel mogelijk aangeven? 

Als je niet vanaf het begin eerlijk bent over je beperking en het CBR moet een onderzoek instellen vlak voor je examen, dan wordt het examen uitgesteld tot de resultaten van het onderzoek binnen zijn. Je bent natuurlijk niet de enige die wil afrijden, dus dat onderzoek kan nog best een tijd in beslag nemen. Tot die tijd betaal je voor de lessen en misschien heb je ook nog eens de pech dat je theoriecertificaat verloopt. Een boel extra kosten dus, die je heel gemakkelijk kunt voorkomen. Dus of je nu een rijopleiding in Walcheren volgt of een rijopleiding in Beveland volgt, geef in het begin direct aan wat je situatie is en dan is er geen enkel probleem! Wij houden er dan rekening mee in de lessen.