Motorrijbewijs halen; de beste tips

Verzekerd van een uitstekende rijopleiding Nummer 1 in regio Zeeland

facebook logoRijschool 4URijschool 4U
5.0 Gebaseerd op 158 Reviews
google logoRijschool 4URijschool 4U
4.9 Gebaseerd op 668 Reviews

Op een motor ben je vrij, op een motor geniet je van vrijheid en op een motor kun je prachtige avonturen beleven. Zijn dit redenen voor jou om je motorrijbewijs te halen? Daarvoor zit je bij Rijschool4u goed. Wij bieden onder meer een ‘try a bike’ les.

Tijdens deze les maak je op een laagdrempelige manier kennis met een motor. Je doet hiermee al ervaring op, terwijl wij een duidelijke indruk van je krijgen. Op basis hiervan kunnen wij een goede inschatting maken van het aantal lessen die je nodig hebt.

Verschillende soorten motorrijbewijzen

Wist je dat er drie soorten motorrijbewijzen bestaan? Alle soorten motorrijbewijzen kun je bij ons halen:

  • A1 rijbewijs: dit rijbewijs kun je halen vanaf een leeftijd van 18 jaar. Nadat je dit rijbewijs gehaald hebt, mag je alleen op een lichte motor rijden.
  • A2 rijbewijs: met dit rijbewijs mag je op middelzware motoren rijden. Voor dit rijbewijs moet je minimaal 20 jaar oud zijn.
  • A rijbewijs: wil je op een zwaardere motor rijden? Dan is het zaak om het A rijbewijs te halen. Met dit rijbewijs mag je op elke motor rijden, ongeacht het vermogen.

Wat is een lichte en middelzware motor?

Een lichte motor is een motor met een maximaal vermogen van 11 kilowatt. Ook wordt hierbij als regel gesteld dat de motor maximaal een 125cc-motor heeft. Bij een middelzware motor is de grens gesteld op 35 kW.

Tips om snel je motorrijbewijs te halen

Droom je ervan om op een motor te stappen en prachtige routes af te leggen? Dan is het de hoogste tijd om je aan te melden voor een proefles bij Rijschool4u. Weet je na deze rijles zéker dat je deze droom uit wilt laten komen? Dan gaat onze instructeur graag met je aan de slag. Met onderstaande tips haal je je rijbewijs zo snel mogelijk:

  • Haal zo snel mogelijk je theorie-examen. Voor een motorrijbewijs moet je een praktijkexamen afleggen én een theorie-examen met succes afronden. Bij Rijschool4u ben je overigens ook voor theorielessen aan het juiste adres.
  • Neem elke rijles serieus. Onze rijinstructeurs zijn ervaren, vakkundig en kritisch. We stellen hoge eisen aan je rijgedrag en aan de motorbeheersing, aangezien dit noodzakelijk is voor in de toekomst. Mede hierom raden wij je aan om elke motorrijles Middelburg serieus te nemen. Bereid je goed voor en verhoog daarmee al snel je skills op de motor.
  • Neem feedback ter harte. Onze rijinstructeurs voorzien je elke les van de nodige feedback. Dit doen we niet om je af te kraken, maar om je perfect op de motor te laten rijden. Neem deze feedback daarom ter harte en ga serieus met de feedback aan de slag. Dat levert je op termijn het meeste op.

Motorrijbewijs halen

Voor het halen van je motorrijbewijs Vlissingen staan wij graag voor je klaar. Zowel voor praktijk- als voor theorielessen ben je bij ons aan het juiste adres. Vakkundig, ervaren en betaalbaar. Wil je je door ons perfect laten begeleiden op weg naar je praktijkexamen? Maak direct een afspraak voor je eerste proefles!