MOTORRIJBEWIJS HALEN2021-06-17T18:33:03+01:00

MOTORRIJBEWIJS HALEN IN ZEELAND BIJ RIJSCHOOL 4U

Verzekerd van een uitstekende rijopleiding Nummer 1 in regio Zeeland

Vrijblijvende Intake les
facebook logoRijschool 4URijschool 4U
5 Gebaseerd op 140 Reviews
google logoRijschool 4URijschool 4U
4.9 Gebaseerd op 144 Reviews

Motorrijbewijs halen in Zeeland?

Een motorrijbewijs halen is voor veel mensen een droom die uitkomt. Bij Rijschool 4U ben je aan het juiste adres om in Zeeland je motorrijbewijs te halen. Wij begeleiden je graag bij je eerste meters op de motor en het halen van je rijbewijs.

Try a bike motorijles volgen

Een motorijbewijs halen lijkt je wel iets, maar je weet niet zeker of het bij je past. Je wilt eerst kijken of het volgen van lessen iets voor je is. De beste manier om dit te doen is met try a bike via Rijschool 4u. Wij laten je graag geheel vrijblijvend kennismaken met onze rijlessen. We helpen je graag om eerst een paar meters op de motor te maken voor je aan de lessen begint. Tijdens de eerste les kan onze instructeur een goede inschatting maken van het aantal lessen dat je nodig hebt. Wij geven je hiervoor graag een advies en vervolgens kan je overwegen bij ons je motorrijbewijs te halen. Een try a bike les is geheel vrijblijvend en je kan daarna zelf bepalen of je bij ons komt lessen. 

Motorijbewijs halen vanaf 18 jaar

Er zijn drie verschillende motorrijbewijzen die je via ons kan halen. Het is mogelijk om vanaf 18 jaar lessen te volgen voor een lichte motor. Het A1 rijbewijs is vanaf 18 jaar een optie. Je mag hierna alleen op een lichte motor rijden. Wil je een middelzware motor rijden? Dan moet je minimaal 21 jaar oud zijn om lessen te volgen. Voor een algemeen motorrijbewijs dien je minimaal 24 jaar oud te zijn. Bij een leeftijd van 24 jaar mag je voor een A-motorrijbewijs opgaan. Met een A-motorijbewijs op zak mag je op alle motors rijden. Je mag ook met zware motors rijden en uiteraard kunnen we je hierop voorbereiden met onze lessen.

Volg praktijk en theorielessen bij onze rijschool

Een motorrijbewijs halen bestaat natuurlijk uit zowel theorie als praktijk. Bij ons kan je terecht om praktijk en theorielessen te volgen. We zorgen ervoor dat je met een online cursus uitstekend voorbereid bent op je theorie-examen. Het is ook nog mogelijk om een proefexamen te volgen. Na het behalen van je theorie ben je er klaar voor om aan de slag te gaan met je praktijkexamen. Je praktijk bestaat uit twee examens namelijk voertuigbeheersing en verkeersdeelneming. Uiteraard zorgen wij bij Rijschool 4u voor de perfecte begeleiding, zodat je uiteindelijk je rijbewijs kan halen.

Wat zijn de regels voor het motorrijbewijs?

Voor de motor heb je drie verschillende rijbewijzen: voor de lichte motor (A1), de middelzware motor (A2) en de zware motor (A).

Rijbewijs A & Code 80 op het A-rijbewijs

De leeftijd om examen te doen voor de zware motorcategorie (A) is 21 jaar. Als je het A-rijbewijs rechtstreeks behaalt voor je 24e, krijg je code 80 op je rijbewijs. Met die code mag je rijden op een driewielige motor, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2).

De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Als je voor het behalen van je A-rijbewijs het A2-rijbewijs al hebt, vervalt code 80 op het moment dat je het A2-rijbewijs twee jaar bezit. Volg je het getrapte traject van A2 naar A, dan heb je dus nooit te maken met code 80.

Als de code vervalt, mag je ook op een zware motor (A) rijden. Je hoeft daarvoor geen extra examen meer te doen, maar als je nog geen 24 bent, moet je wel een nieuw rijbewijspasje aanvragen bij de gemeente. Doe je dat niet, dan vervalt de code 80 pas als je 24 bent.

Plan direct je eerste proefles in

Als motorrijschool in Zeeland zijn we ervaren in het geven van motorrijles. Hierdoor weten we precies hoe we de lessen het beste kunnen inrichten. Wil je graag je motorrijbewijs halen? Plan direct een try a bike les in, zodat je meteen met een proefles aan de slag kan gaan. Je krijgt zo meteen een idee hoe het is om motorrijles te volgen bij Rijschool 4U. Meld jezelf direct aan via onze website en we maken graag een afspraak voor je eerste proefles.

Wij staan voor je klaar om je uitstekend te begeleiden naar je praktijkexamen.

Bekijk ook eens:

Meld je aan voor een motorrijles in Zeeland

Meld jezelf vandaag nog aan en ga binnenkort van start met je eerste motorrijles.

Neem eerst een intakeles
 • Anouk Hillebrand Avatar
  Anouk H.

  Super fijne en leerzame lessen gehad van Sjoerd en in 1x geslaagd! Dankjewel!

  13-10-2021
 • Lisa de Ridder Avatar
  Lisa d.

  Leuke lessen gehad van Sjoerd! Hij weet je goed voor te bereiden voor het examen. Aanrader!

  11-10-2021
 • Suzanne Alting Avatar
  Suzanne A.

  In 1 keer geslaagd voor mijn E achter B examen!
  Hartstikke blij mee want ondanks de vele kilometers met aanhanger "zonder E" was het best wel pittig om alle regeltjes zoals het spiegels kijken, recht voor kruising staan enz. goed voor elkaar te krijgen.
  Dankzij de strenge maar rechtvaardige instructie van Sjoerd kan ik nu lekker met mijn rijbewijs in the pocket op stap! Bedankt!!

  04-10-2021
 • Mariscela van der Heul Avatar
  Mariscela v.

  Fijne rijschool! In het begin zag ik er best tegen op om te beginnen met rijlessen. Eenmaal de stap genomen is het mij allemaal erg meegevallen. Snelle, duidelijke communicatie en goede kwaliteit lessen. De lesduur is top en je hebt echt het gevoel dat je wat hebt geleerd. Ook in periode dat het minder gaat en je het even niet meer ziet zitten wordt je daar goed in begeleid om het zelfvertrouwen weer terug te krijgen! Er wordt een theoriecursus aangeboden en dat is ook echt een aanrader. Bedankt Therese voor alles en ik ga de gezelligheid en de leerzame tijd missen.

  15-09-2021
 • Thomas Willemse Avatar
  Thomas W.

  Bedankt voor de goeie lessen!

  31-08-2021
 • Kim Vd Vrede Avatar
  Kim V.

  Super leuke rijlessen gehad bij Therese en in 1 keer geslaagd🤪 super bedankt voor alles en het was altijd gezellig met je muziek aan 🤣

  30-08-2021
 • Laila Bouaz Avatar
  Laila B.

  Eerste kennismaking met rij-instructice Theresa was echt hoogst onvriendelijk te noemen!!! Ik als ouder geef haar een -1. Echt asociale houding aan de deur, niet normaal!!

  24-08-2021
 • Cerezo Van Garsel Avatar
  Cerezo V.

  🎉Mijn praktijk examen in 1x gehaald bij Rijschool 4U! Goede en leuke lessen gehad van een top instructeur Sjoerd Remery.👏🏼👍🏼

  24-08-2021
 • Emma van Schoonhoven Avatar
  Emma v.

  Super fijne lessen gehad, en mijn BE rijbewijs in 1 keer gehaald😊

  23-08-2021
 • Talitha Kasse Avatar
  Talitha K.

  Super rijlessen gehad bij Sara!
  Geslaagd voor B-rijbewijs.🚘

  28-07-2021
 • Len De R Avatar
  Len D.

  professionele houding van instructeur Sjoerd. prettige leeromgeving werd door hem gecreëerd. Top, snel gefixt allemaal!!

  12-07-2021
 • Jochem de Waal Avatar
  Jochem d.

  Goede rijschool en een goede prijs/kwaliteit verhouding! Het hoogste slagingspercentage in het CBR register, en dat blijkt want ik ben voor al mijn motor examens in één keer geslaagd, zowel voor AVB als AVD!

  Een vakbekwame rij-instructeur die ook wel van een grapje houd en goed weet hoe hij de frustraties bij de leerlingen weg moet nemen. Tijdens de corona-maatregelen zat de rij-instructeur bovenop de examens en was hij er telkens als eerste bij. Hierdoor kon ik snel afrijden in tegenstelling tot de andere rijscholen die door Corona een behoorlijke wachtrij hadden!

  Zeker aan te raden!

  09-07-2021
 • Davey Muller Avatar
  Davey M.

  Goeie en leuke motorlessen gehad bij Sjoerd!
  Daardoor heb ik alle examens in 1 keer kunnen halen!

  17-06-2021
 • davey muller Avatar
  davey m.

  Goeie en leuke motorlessen gehad bij Sjoerd!Goeie persoonlijke feedback bij elke les, of het nu avb was of avd en daardoor alle examens in 1 keer kunnen halen!

  17-06-2021
 • Amber Jo-ann Avatar
  Amber J.

  Ik heb het super erg naar mijn zin gehad tijdens alle rijlessen! En er werd goed de tijd voor me genomen.

  17-06-2021
 • Marleny Y Avatar
  Marleny Y.

  Fijne rijschool, makkelijk met plannen, in een keer mijn rijbewijs binnen.

  16-06-2021
 • Guido van Dijke Avatar
  Guido v.

  Fijne rijschool, heldere afspraken en goede lessen. Zowel BE als A hier gehaald.

  16-06-2021
 • Nomi Dellebeke Avatar
  Nomi D.

  Had zelf nog geen ervaring maar door de lessen van te voren goed voorbereid het examen in gegaan! In 1x geslaagd😊

  16-06-2021
 • daniel wanders Avatar
  daniel w.

  Leuke,eerlijke,ervaren rij instructeur.Heb er ontzettend veel van geleerd en je word behandeld als persoon niet als nummer.Duidelijke uitleg nette en fatsoenlijke auto's.Ik raad ze voor de volle 100% aan

  14-06-2021
 • Nick Vonsee Avatar
  Nick V.

  Lessen zijn nuttig en met een spoedcursus slaag je sowieso.

  11-06-2021

Deze pagina delen

Go to Top