MOTORRIJBEWIJS HALEN2020-09-06T21:03:22+01:00

MOTORRIJBEWIJS HALEN IN ZEELAND BIJ RIJSCHOOL 4U

Verzekerd van een uitstekende rijopleiding Nummer 1 in regio Zeeland

Vrijblijvende Intake les
facebook logoRijschool 4URijschool 4U
5 Gebaseerd op 104 Reviews

Motorrijbewijs halen in Zeeland?

Een motorrijbewijs halen is voor veel mensen een droom die uitkomt. Bij Rijschool 4U ben je aan het juiste adres om in Zeeland je motorrijbewijs te halen. Wij begeleiden je graag bij je eerste meters op de motor en het halen van je rijbewijs.

Try a bike motorijles volgen

Een motorijbewijs halen lijkt je wel iets, maar je weet niet zeker of het bij je past. Je wilt eerst kijken of het volgen van lessen iets voor je is. De beste manier om dit te doen is met try a bike via Rijschool 4u. Wij laten je graag geheel vrijblijvend kennismaken met onze rijlessen. We helpen je graag om eerst een paar meters op de motor te maken voor je aan de lessen begint. Tijdens de eerste les kan onze instructeur een goede inschatting maken van het aantal lessen dat je nodig hebt. Wij geven je hiervoor graag een advies en vervolgens kan je overwegen bij ons je motorrijbewijs te halen. Een try a bike les is geheel vrijblijvend en je kan daarna zelf bepalen of je bij ons komt lessen. 

Motorijbewijs halen vanaf 18 jaar

Er zijn drie verschillende motorrijbewijzen die je via ons kan halen. Het is mogelijk om vanaf 18 jaar lessen te volgen voor een lichte motor. Het A1 rijbewijs is vanaf 18 jaar een optie. Je mag hierna alleen op een lichte motor rijden. Wil je een middelzware motor rijden? Dan moet je minimaal 21 jaar oud zijn om lessen te volgen. Voor een algemeen motorrijbewijs dien je minimaal 24 jaar oud te zijn. Bij een leeftijd van 24 jaar mag je voor een A-motorrijbewijs opgaan. Met een A-motorijbewijs op zak mag je op alle motors rijden. Je mag ook met zware motors rijden en uiteraard kunnen we je hierop voorbereiden met onze lessen.

Volg praktijk en theorielessen bij onze rijschool

Een motorrijbewijs halen bestaat natuurlijk uit zowel theorie als praktijk. Bij ons kan je terecht om praktijk en theorielessen te volgen. We zorgen ervoor dat je met een online cursus uitstekend voorbereid bent op je theorie-examen. Het is ook nog mogelijk om een proefexamen te volgen. Na het behalen van je theorie ben je er klaar voor om aan de slag te gaan met je praktijkexamen. Je praktijk bestaat uit twee examens namelijk voertuigbeheersing en verkeersdeelneming. Uiteraard zorgen wij bij Rijschool 4u voor de perfecte begeleiding, zodat je uiteindelijk je rijbewijs kan halen.

Wat zijn de regels voor het motorrijbewijs?

Voor de motor heb je drie verschillende rijbewijzen: voor de lichte motor (A1), de middelzware motor (A2) en de zware motor (A).

Rijbewijs A & Code 80 op het A-rijbewijs

De leeftijd om examen te doen voor de zware motorcategorie (A) is 21 jaar. Als je het A-rijbewijs rechtstreeks behaalt voor je 24e, krijg je code 80 op je rijbewijs. Met die code mag je rijden op een driewielige motor, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2).

De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Als je voor het behalen van je A-rijbewijs het A2-rijbewijs al hebt, vervalt code 80 op het moment dat je het A2-rijbewijs twee jaar bezit. Volg je het getrapte traject van A2 naar A, dan heb je dus nooit te maken met code 80.

Als de code vervalt, mag je ook op een zware motor (A) rijden. Je hoeft daarvoor geen extra examen meer te doen, maar als je nog geen 24 bent, moet je wel een nieuw rijbewijspasje aanvragen bij de gemeente. Doe je dat niet, dan vervalt de code 80 pas als je 24 bent.

Plan direct je eerste proefles in

Als motorrijschool in Zeeland zijn we ervaren in het geven van motorrijles. Hierdoor weten we precies hoe we de lessen het beste kunnen inrichten. Wil je graag je motorrijbewijs halen? Plan direct een try a bike les in, zodat je meteen met een proefles aan de slag kan gaan. Je krijgt zo meteen een idee hoe het is om motorrijles te volgen bij Rijschool 4U. Meld jezelf direct aan via onze website en we maken graag een afspraak voor je eerste proefles.

Wij staan voor je klaar om je uitstekend te begeleiden naar je praktijkexamen.

Bekijk ook eens:

Meld je aan voor een motorrijles in Zeeland

Meld jezelf vandaag nog aan en ga binnenkort van start met je eerste motorrijles.

Neem eerst een intakeles
 • Gwen M. Avatar
  Gwen M.

  heel goed geholpen door de instructeur begreep alles heel snel daardoor!

  14-09-2020
 • Marley H. Avatar
  Marley H.

  In 4 weken in 1 keer het motorrijbewijs gehaald. Super tevreden en top lessen van Sjoerd!

  08-07-2020
 • Guusjan I. Avatar
  Guusjan I.

  Goede en goedkope lessen, en in éen keer geslaagd!

  22-06-2020
 • Rosanne S. Avatar
  Rosanne S.

  Heeeeele fijne rijschool! Ben elke keer met plezier naar mijn rijles gegaan!

  09-06-2020
 • Lars S. Avatar
  Lars S.

  Top rijschool, duidelijk uitleg

  09-06-2020
 • Niels D. Avatar
  Niels D.

  Vandaag in 1x geslaagd voor mn praktijkexamen. Ik had een hele aardige en behulpzame instructeur dus dat was top.

  08-06-2020
 • Isis v. Avatar
  Isis v.

  Door hele goeie tips in 1 keer geslaagd bij rijschool 4U! Zeker een aanrader.

  08-06-2020
 • Fleur v. Avatar
  Fleur v.

  Na een fijne dag lessen met goede tips, in 1 keer geslaagd voor mijn scooter rijbewijs!! En ook nog eens hele aardige mensen. 🤪

  03-06-2020
 • Jeroen V. Avatar
  Jeroen V.

  Ik heb bij Rijschool 4U mijn motorrijbewijs behaald op een zeer prettige manier. De lessen waren altijd uitdagend / persoonlijk en mijn instructeur gaf op een prettige manier feedback. Het in 1x slagen was natuurlijk helemaal top 👍

  30-04-2020
 • Patrick S. Avatar
  Patrick S.

  Cursus vaarbewijs 1 gevolgd bij 4U. Met een eigen theorielokaal en koffie en thee tijdens de cursus is alles prima verzorgd. De docent (Coen) is zeer kundig en brengt de stof op een leuke manier. Een leuke manier om een theoriecursus te volgen. Aanrader!

  04-03-2020
 • Kristan G. Avatar
  Kristan G.

  Een hele duidelijke uitleg ! Instructeur weet waar hij over praat, als je na de cursus informatie gaat terug lezen in je cursus boek, begrijp/herken je de lesstof terug.

  Daarnaast fijne sfeer in de cursus ! Lekkere koffie ! 🙂

  Helemaal Top !

  09-01-2020
 • Wendy M. Avatar
  Wendy M.

  Vandaag geslaagd vaarbewijs 1. Veel aan de cursuslessen gehad👍
  Aanrader!!!

  09-01-2020
 • Nikita d. Avatar
  Nikita d.

  Hele fijne rijlessen gehad bij Sara! heel veel gelachen maar vooral veel geleerd.

  19-12-2019
 • Denise v. Avatar
  Denise v.

  Fantastische ervaring gehad bij Rijschool 4U Sara!!! Ik heb elke rijles met plezier gereden en altijd op mijn gemak gevoeld. Sara is een super gezellige rij instructrice maar kan ook op momenten dat het nodig is serieus zijn. Er staat gezellig een muziekje op en wordt veel gekletst zodat je ook echt kan wennen aan hoe het zal zijn als je zelfstandig mag gaan autorijden. Veel geleerd en zelfs nadat ik 1x was gezakt voor mijn praktijk omdat ik te zenuwachtig was ben ik er daarna weer vol gas met goede moed voor gegaan. Ik rij zelfverzekerder en dit komt mede door Sara. Fouten die ik de eerste keer maakte hebben we vaak genoeg herhaald waardoor ik ze er uit heb gekregen en de tweede keer zonder enige problemen ben geslaagd! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ voor Rijschool 4U Rijschool Sara 🚘

  20-11-2019
 • Nylo U. Avatar
  Nylo U.

  Geweldige ervaring. Leuke rij instructeur altijd lachen en veel geleerd. Sara the best

  07-11-2019
 • Féline D. Avatar
  Féline D.

  De goeie coaching van de
  rij-instructeurs🤗 houden je niet langer aan het lessen dan nodig is! Is altijd gezellig! Sara is top!

  01-11-2019
 • Hanny S. Avatar
  Hanny S.

  Sara is een super instructeur

  31-10-2019
 • Pippi S. Avatar
  Pippi S.

  Super leuke lessen gehad bij Sara, dankzij haar heb ik mijn rijbewijs in de pocket!

  17-10-2019
 • Ruben H. Avatar
  Ruben H.

  Stuk voor stuk top rijlessen gehad bij Sara! Zeker 5 sterren waard.

  16-10-2019
 • Iris W. Avatar
  Iris W.

  Hele fijne tijd gehad bij rijschool 4u en vooral bij naomi! top instructrice en was altijd gezellig met haar in de auto😊

  09-10-2019

MELD JE NU AAN!

Enthousiast geworden? Je bent slechts een paar klikken verwijderd van het starten met je opleiding!

AANMELDEN
Go to Top