Motorrijles in verschillende categorieën

Verzekerd van een uitstekende rijopleiding Nummer 1 in regio Zeeland

facebook logoRijschool 4URijschool 4U
5.0 Gebaseerd op 158 Reviews
google logoRijschool 4URijschool 4U
4.9 Gebaseerd op 677 Reviews

Dus jij wil graag je motorrijbewijs halen? Hartstikke goed! Motorrijden is heel leuk en geeft je veel vrijheid. Met een motor kun je op plekken komen waar je met de auto niet altijd kunt komen. De mooiste plekjes bezoek je tijdens een motortochtje. En bovendien maak je veel nieuwe vrienden als je begint met motorrijden, het is echt een apart clubje. Ga je beginnen met het motorrijbewijs en ben je jonger dan 20 jaar, dan start je met de laagste categorie: A1. In deze blog vertellen we je alles over de categorieën! 

Motorrijbewijs categorie A1

De categorie A1 van het motorrijbewijs is de lichtste. Het is helaas de enige optie als je jonger bent dan 20 en je rijbewijs wil halen. In deze categorie mogen motoren niet meer vermogen hebben dan 11 kW. Bij Rijschool 4U kan je motorrijles krijgen op een motor met dit vermogen. Je doet dan examen op deze motor (AVB + AVD). Uiteraard moet je, wanneer je examen wil doen, altijd een theoriecertificaat hebben óf je autorijbewijs al behaald hebben. Klik hier om je aan te melden bij onze rijschool!

Motorrijbewijs categorie A2

Als je 2 jaar in het bezit bent van je A1-motorrijbewijs, dan mag je automatisch naar A2. Wel moet je dan weer het examen AVD afleggen. Als je ouder bent dan 21, mag je direct beginnen aan je A2-rijbewijs. Motoren uit deze categorie hebben een vermogen tot 35 kW. 

Motorrijbewijs categorie A

Je kunt ook beginnen met het A-rijbewijs als je 21 bent. Je krijgt dan ‘code 80’ op je rijbewijs. Hiermee mag je op een A2-motor rijden. Na 2 jaar vervalt de code en mag je op een A-motor rijden. Je hoeft geen examen te doen Je kunt ook direct beginnen met het A-rijbewijs vanaf 24 jaar. Je mag dan op elke motor rijden, ongeacht het vermogen. 

Kom lessen bij Rijschool 4U!

De leukste motorrijlessen volg je bij Rijschool 4U! Meld je vandaag nog aan en haal je motorrijbewijs in Walcheren bij onze gediplomeerde instructeurs. De tarieven van motorrijlessen vind je op onze website. Heb je nog vragen? Neem gerust contact op of kom eens langs. Hopelijk tot snel!