Motorrijtuigverzekering, waar moet je op letten?

Nummer 1 in regio Zeeland

facebook logoRijschool 4URijschool 4U
5.0 Gebaseerd op 158 Reviews
google logoRijschool 4URijschool 4U
4.9 Gebaseerd op 677 Reviews

Heb jij je autorijbewijs, motorrijbewijs of scooterrijbewijs gehaald? Dan sta je waarschijnlijk te popelen om een nieuwe auto, motor of scooter te kopen. Voor je de weg op mag heb je minimaal een WA-verzekering nodig. Waar moet je op letten bij het afsluiten van een motorrijtuigverzekering? In deze blog gaan we er dieper op in.

Wat dekt de verplichte WA-verzekering?

Voor je de weg op mag met je motorrijtuig, moet je minimaal een WA-verzekering hebben. De WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) dekt schade die jij doet aan andere motorrijtuigen. Heb je een ongelukje gehad en heeft jouw motorrijtuig ook schade? Of laat je de nieuwe motor per ongeluk een keer omvallen? Helaas, dat dekt de WA-verzekering niet. WA-verzekeringen worden meestal afgesloten voor motorrijtuigen van 10 jaar of ouder, vanwege de lagere waarde.

Motorrijtuigverzekeringen vergelijken en afsluiten

Als je van plan bent om een dure auto, motor of scooter te kopen, is het verstandig om een motorrijtuigverzekering te kiezen die meer dekt. Naast WA kun je ook nog kiezen uit:

  • WA+ (ook wel beperkt casco genoemd)
  • Allrisk (ook wel volledig casco genoemd)

WA+ motorrijtuigverzekering

WA+ dekt, zoals de naam al zegt, meer dan standaard WA, zoals schade van buitenaf. Denk hierbij aan steenslag of stormschade. Dit wordt gekozen voor jongere auto’s. Check wel goed wat er precies wordt gedekt, dit kan verschillen per verzekeraar. Kies ook niet altijd voor de goedkoopste premie, lees veel ervaringen van mensen die al klant zijn bij de verzekeraar. Zo krijg je een goed beeld van de kosten en de dekking.

Allrisk motorrijtuigverzekering

Ook hier zegt de naam het al: een allrisk motorrijtuigverzekering dekt alle schade. Schade aan anderen, schade van buitenaf én schade aan je eigen auto. Deze verzekering wordt vaak gekozen voor motorrijtuigen tot maximaal 6 jaar oud. Deze verzekering heeft daarom ook de duurste premie.

Schadevrije jaren leveren voordeel op

Het is natuurlijk fijn dat jouw verzekering schade dekt, maar als je géén schade rijdt, krijg je in de loop der jaren ook voordeel. Dit voordeel heet ‘schadevrije jaren’. Hoe langer je zonder schade rondrijdt, hoe goedkoper jouw premie.

Heb je nog vragen of wil je extra informatie over één van de producten op onze website? Neem dan gerust contact met ons op!