Wat heb je nodig om op een motor te kunnen rijden?

Verzekerd van een uitstekende rijopleiding Nummer 1 in regio Zeeland

facebook logoRijschool 4URijschool 4U
5.0 Gebaseerd op 158 Reviews
google logoRijschool 4URijschool 4U
4.9 Gebaseerd op 647 Reviews

Droom je ervan om op een motor te rijden? Heb je deze wens mogelijk al vanaf jonge leeftijd of ben je recent besmet geraakt met het motorvirus? Voordat je daadwerkelijk op een motor mag/kan rijden, moet je de nodige voorbereidingen treffen.

Iets wat je absoluut nodig hebt, is een motorrijbewijs halen. Om je motor rijbewijs te halen, zit je bij ons in ieder geval goed. Wij bieden de juiste motorrijlessen aan, waardoor je de totale controle over de motor krijgt. Als wij eenmaal denken dat je goed genoeg motor kan rijden, kun je opgaan voor je motorrijexamen. Slaag je met vlag en wimpel voor dit examen? Dan kun je veilig op pad met je motor gaan.

Maar, zover is het nog niet. Voordat je eenmaal op je motor kunt rijden, moet je nog meer voorbereidingen treffen.

Een motor kopen

Ten eerste is het uiteraard zaak dat je een motor gaat kopen. Het advies is om hierbij voor een beginnersmotor te kiezen; dat ben je conform je rijbewijs ook verplicht. Indien je tussen de 18 en 21 jaar oud bent, krijg je het zogeheten A1 motorrijbewijs. Hierbij mag je alleen op een lichte motor rijden.

Indien je ouder dan 21 jaar oud bent, mag je ook voor een middelzware motor kiezen. Pas als je de leeftijd van 24 jaar gepasseerd bent, mag je voor het normale A-motorrijbewijs opgaan. Met dit rijbewijs mag je op alle motoren rijden.

Motorkleding

Heb je een prachtige motor gekocht? Kies er dan een bijpassend motorpak bij. Dit motorpak moet niet alleen bij je motor passen, maar moet bovenal heel veilig zijn. Indien je met 100 kilometer per uur ten val komt, moet dit pak je goed beschermen. Investeer daarom écht in een goed motorpak.

Andere motoraccessoires

Met alleen motorkleding ben je er nog niet. Je hebt ook een helm, handschoenen, schoenen en andere accessoires nodig. Zo kan ook bijvoorbeeld een motornavigatie en een motorslot goed van pas komen.

Gezond verstand

Op een motor ben je behoorlijk kwetsbaar. Andere weggebruikers zien je snel over het hoofd, terwijl je op slechts twee wielen rijdt. Gebruik daarom altijd je gezonde verstand tijdens het rijden op een motor.

Wil je opgaan voor je motorrijbewijs? Bij Rijschool4u ben je hiervoor aan het juiste adres. Vraag direct een intakeles aan en wij laten je op een leuke manier kennismaken met het motorrijden. Ook voor een scooter rijbewijs halen kun je bij ons terecht!