Net je rijbewijs gehaald? Dit is wat je moet weten

Verzekerd van een uitstekende rijopleiding Nummer 1 in regio Zeeland

facebook logoRijschool 4URijschool 4U
5.0 Gebaseerd op 158 Reviews
google logoRijschool 4URijschool 4U
4.9 Gebaseerd op 668 Reviews

Net je rijbewijs gehaald? Dit is wat je moet weten – Is jouw autorijbewijs Zeeland eindelijk binnen? Wat zal er een last van je schouders afgevallen zijn. Eerlijk is eerlijk, het is en blijft een spannend moment.

Nu jouw rijbewijs binnen is en je alle geldige documenten binnen hebt, ben je er helemaal klaar voor om zelfstandig de weg op te gaan. In het kader daarvan, vindt je in dit blogbericht een aantal aspecten die je moet weten als je je rijbewijs net gehaald hebt. Zie het maar als een goede voorbereiding.

De eerste 5 jaar een puntenrijbewijs

Wat als eerste goed is om te weten, is dat jouw rijbewijs de eerste 5 jaar een puntenrijbewijs is.

Dit houd als het ware in, dat er strafpunten worden uitgedeeld op het moment dat je een overtreding in het verkeer begaat. Echter gaat het hier wel om de zwaardere vergrijpen. Zie de eerste punt maar als een serieuze waarschuwing, want bij de tweede zul je je rijbewijs moeten inleveren.

Heb je je rijbewijs echter eerder gehaald? Bijvoorbeeld op je 17e? Dan is het puntenrijbewijs wat langer geldig. Namelijk 7 jaar.

Jouw eigen rijstijl

Na het behalen van jouw rijbewijs ga je pas écht leren rijden. Tijdens de periode na het behalen van het praktijkexamen, ga je je eigen rijstijl ontwikkelen en leer je pas écht omgaan met incidenten in het verkeer.

Tijdens de rijlessen rijd je namelijk zoals de rijinstructeur van rijschool Vlissingen jou dat geleerd heeft. Met het pasje op zak, krijgt jouw rijstijl zijn eigen identiteit.

Blijf oefenen met autorijden

Je hebt de afgelopen maanden altijd gereden met een gezellige en leerzame rijinstructeur naast je. Na het behalen van je rijbewijs is het tijd om zelfstandig de weg op te gaan. Dit kun je. Je bent tenslotte niet voor niks geslaagd.

Wat je moet weten als je je rijbewijs hebt gehaald, is dat het belangrijk is om te blijven oefenen met autorijden. Probeer zo vaak als mogelijk de weg op te gaan en te wennen aan de zelfstandigheid. Dit laat je wennen aan de auto en aan het verkeer. Dit voorkomt ook dat je op den duur een angst ontwikkelt. Je zelfverzekerdheid groeit hiervan.

Slaat de auto af? Niks aan de hand!

Zeker in het begin zal het je weleens overkomen dat de auto afslaat. Behalve als je met een automaat rijd natuurlijk. Mocht dat een keer gebeuren, blijf gewoon rustig en start hem opnieuw. Veel automobilisten hebben hier hartstikke veel begrip voor.