Rijlessen met winters weer

Verzekerd van een uitstekende rijopleiding Nummer 1 in regio Zeeland

De weg op als het glad is, sneeuwt, hagelt of vriest, dat kan best gevaarlijk zijn. Als het winter is kun je bij Rijschool 4U nog steeds rijlessen volgen. Op deze manier heb je al eens ervaring opgedaan met winters weer en weet je hoe je moet reageren. Ook rijlessen met winters weer doe je bij Rijschool 4U op Walcheren en Beveland.

In de winter rij je anders in je auto dan in de zomer, daar heeft het weer alles mee te maken. In de zomer kan het erg warm zijn en is het belangrijk dat je bijvoorbeeld genoeg drinken in de auto hebt, maar in de winter zijn er weer hele andere dingen belangrijk. Dan is het vaak koud, kan het glad worden en kan het zelfs gaan sneeuwen. Op deze verschijnselen reageer je ook als bestuurder weer anders. Daarom gaan wij ook met winters weer de weg op, al onze auto’s hebben winterbanden. Mocht er natuurlijk een weeralarm worden afgegeven, dan blijven wij ook lekker binnen.

IJskrabber

In de winter is het altijd handig om een ijskrabber in je auto te hebben liggen of in huis slotontdooier te hebben voor als je slot is bevroren. Daarnaast check je met slecht weer altijd de weersverwachting, geven ze gladheid af? Soms kan het zijn dat het bij jou goed weer is, maar dat het op je route bijvoorbeeld heel erg glad kan worden.

Hou het weeralarm dan goed in de gaten want het komt wel eens voor dat het wordt afgeraden om de weg op te gaan. Houd je hier dan vooral aan, want het weer kan verraderlijk zijn als je autorijdt. Wij proberen tijdens onze rijlessen bij Rijschool 4U zo goed mogelijk onze kandidaten voor te bereiden om alle soorten weertypes. In de winter leren we onze kandidaten rijden in winters weer en maken we ze hier bewust van. Het is belangrijk om te rijden in alle soorten weersomstandigheden voor zo ver dat mogelijk is. Zien we jou binnenkort bij ons rijlessen?