Zoveel regeltjes en dingen die je moet weten. Of niet? Feit is dat je voor het behalen van je motorrijbewijs in ieder geval theorie-examen en praktijkexamen moet doen. En dat is anders dan voor het autorijbewijs. Als motorrijschool Goes hebben we een paar dingen voor je uitgezocht. Je leest hier hieronder.
Motorrijbewijs theorie-examen nodig
Net zoals voor het autorijbewijs moet je voor het motorrijbewijs een theorie-examen halen. Handig om te weten wanneer je gaat kijken naar de rijschool tarieven. Dit zijn kosten die je gewoon moet maken.
Zijn er dan verschillen tussen de theorie voor het autorijbewijs en de theorie voor een motorrijbewijs? Jazeker. De voorrangsregels zoals je die in het verkeer moet toepassen zijn uiteraard hetzelfde voor auto’s en motoren. Maar wat een motor theorie-examen vooral anders maakt, is de kennis die je moet hebben over motor zelf. Dus over het gewicht en de afmeting, maar ook over hoe je moet remmen en waar je positie op de weg is. Verder kunnen er tijdens het theorie-examen vragen worden gesteld over het rijden met een zijspan, over hoe je moet voorsorteren en hoe je rijdt in groepsverband. Dat zijn dingen die allemaal echt anders zijn dan wanneer je theorie-examen doet voor je autorijbewijs.
Theorie leren voor motorrijbewijs
Wij raden je aan om naast je praktijklessen direct met de theorielessen te beginnen. Als het dan allemaal goed verloopt, kun je aan het eind van de rit direct met alle examens beginnen. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het theorie-examen hebben wij een theoriebox. Deze theoriebox bestaat uit een theorieboek en een code waarmee je via internet een speedcursus theorie kunt volgen. Je krijgt per hoofdstuk een oefenexamen, zo kun je alvast gemakkelijk wennen aan het uiteindelijke examen..
Zo werkt het theorie-examen
Het motor theorie-examen bestaat uit 50 vragen. Dat kunnen ja/nee vragen zijn, maar ook open vragen of meerkeuzevragen. Met het theorie-examen wordt je kennis getoetst van de verkeersregels, verkeersinzicht, verantwoord rijgedrag en voertuigtechniek. Van de 50 vragen moet je minimaal 44 goed hebben om te kunnen slagen. Pas als je dat binnen hebt, mag je het tweede deel van het praktijkexamen voor de motor gaan afleggen.