Tips voor je praktijkexamen

Verzekerd van een uitstekende rijopleiding Nummer 1 in regio Zeeland

Het is bijna zover je mag binnenkort op voor je praktijkexamen voor je auto bij het CBR. Dat is natuurlijk heel spannend, maar ook heel leuk en dat betekent dat je binnenkort misschien wel je rijbewijs hebt en zelf kan gaan rondrijden in Zeeland. Hoe leuk is dat? We geven je hieronder een aantal tips om zo goed mogelijk voorbereid je examen te gaan doen.

  1. Zorg dat je goede platte schoenen aan hebt, waarmee je veel grip hebt.
  2. Zorg dat je zo rustig mogelijk blijft, benader het examen zoals je normaal een rijles in gaat en bekijk ook elke situatie weer zo. Wees dus niet te zenuwachtig en geef aan de examinator ook aan dat je zenuwachtig bent.
  3. Let op je ademhaling voor en tijdens je examen. Probeer dit zo rustig mogelijk te houden.
  4. Let op, je rijdt nooit een perfecte rit. Je zal hier ook fouten in maken, maar dat betekent niet dat je gelijk gezakt bent. Dus ook al maak je een fout, raak vooral niet in paniek en maak de rit zo goed mogelijk af.
  5. Weet dat je altijd nog een keer examen kan doen. Het is niet leuk als je het niet haalt, maar er is zeker nog een kans.
  6. Je doet je best en meer kun je niet doen.

Hopelijk heb je iets aan deze tips voor je praktijkexamen! Kom je ook rijlessen bij Rijschool 4U? Wij bereiden jou zo goed mogelijk voor je examen, we werken met vaste instructeurs en we laten jou ook alleen maar op examen gaan als wij denken dat je ook echt kan gaan slagen. Dit verklaart ook waarom onze rijschool een hoog slagingspercentage heeft. Wil je meer informatie over onze rijlessen? Neem dan contact met ons op en wij beantwoorden zo snel mogelijk al je vragen.