Tips tegen zenuwen CBR examen

Verzekerd van een uitstekende rijopleiding Nummer 1 in regio Zeeland

facebook logoRijschool 4URijschool 4U
5.0 Gebaseerd op 158 Reviews
google logoRijschool 4URijschool 4U
4.9 Gebaseerd op 647 Reviews

Tips tegen zenuwen voor het CBR-examen

Niets is vervelender dan zenuwachtig zijn voor een examen, terwijl je weet dat je hartstikke goed bent voorbereid en alles onder de knie hebt. Of het nu om je aanhangwagen rijbewijs gaat of om je bromfietsrijbewijs, een examen blijft spannend. Sommige leerlingen zijn zelfs zo zenuwachtig, dat ze volledig dichtklappen en hun examen verprutsen. Nergens voor nodig, maar het gebeurt helaas wel. Dat kost tijd en geld en dat is natuurlijk hartstikke jammer. Daarom geven wij in deze blog tips tegen zenuwen voor het CBR-examen. Knoop deze goed in je oren, dan ga jij super ontspannen naar het CBR toe.

Plan een tussentijdse toets in

Ga jij op voor het autorijbewijs, maar draait je maag al om wanneer je aan bijzondere verrichtingen denkt? Plan dan een tussentijdse toets in. Dit is een soort proefexamen met examinator, dus je kunt wennen aan het examen-idee. Als je de bijzondere verrichtingen goed uitvoert, kan je vrijstelling krijgen voor het echte CBR-examen. Dat scheelt weer! Minder stress voor het echte examen. Wil je jouw motorrijbewijs halen? Dan bestaat een tussentijdse toets (helaas) niet. Het examen bestaat dan al uit twee delen. Lees er alles over op de betreffende pagina van onze motorrijschool!

Oefen met je instructeur

Blijf je het moeilijk vinden? Dan kan één van onze instructeurs met je oefenen. Vraag of hij zich wil gedragen als examinator en oefen de dingen die je moeilijk vindt. Dit kun je een paar keer doen voor het echte examen aanbreekt. Ga je jouw BE-rijbewijs halen? Dan gaan we dit direct oefenen, want dit rijbewijs behaal je doorgaans in één dag.

Faalangst-examen bij CBR

Mochten de tips niet baten, dan bestaat er ook nog zoiets als een faalangst-examen. Dit kun je aanvragen bij het CBR. De oefeningen veranderen niet, maar wel krijg je meer tijd om je examen af te leggen en kan je een time-out aanvragen als het je te veel wordt. Ook is de examinator getraind om mensen met faalangst te begeleiden, zodat je op je gemak wordt gesteld. Met deze tips moet het lukken om zonder (te erge) zenuwen naar het CBR-examen te gaan. Succes met afrijden!