Voorbereiden op herexamen

Hoe doe je dat? Rijschool 4U, Nummer 1 in regio Zeeland

facebook logoRijschool 4URijschool 4U
5.0 Gebaseerd op 158 Reviews
google logoRijschool 4URijschool 4U
4.9 Gebaseerd op 647 Reviews

Niet in één keer geslaagd voor je CBR-examen? Geen reden tot paniek of opgeven, met een herexamen kun jij alsnog binnenkort je autorijbewijs halen. Bij onze rijschool in Beveland of de rijschool in Walcheren kun je jezelf aanmelden voor autorijlessen en dan bereiden we je samen voor op het herexamen. In dit artikel delen we alvast enkele tips waarmee je zelf aan de slag kunt gaan. 

Gezakt voor CBR-examen? Plan direct nieuwe les

Eigenlijk is het zakken voor je CBR-examen te vergelijken met het vallen van een paard – je moet direct weer opstappen. Laat je niet ontmoedigen door het feit dat je het deze keer niet hebt gehaald. Plan direct weer een nieuwe les in met één van onze instructeurs, zodat je kunt bespreken wat er fout ging en zo een goed beeld krijgt van de punten die je nog even moet oefenen. En dat brengt ons tot de volgende tip! 

Oefening baart kunst

Zodra je voor jezelf duidelijk hebt wat er fout ging tijdens je examen, kun je actief aan de slag tijdens de autorijlessen. Jouw instructeur is ook op de hoogte van de oefenpunten en samen gaan jullie daar aan werken. Het is misschien niet heel leuk om telkens opnieuw hetzelfde te herhalen, maar je wordt er uiteindelijk echt een ster in. Bij het herexamen ga jij gewoon knallen en blink je uit in de onderdelen die je de vorige keer zo moeilijk vond! 

Vraag tips aan de examinator

De examinator laat je niet zakken om je te pesten, ook hij/zij heeft het beste met je voor. Je kunt dus heel goed tips vragen aan de examinator, direct nadat je het examen hebt gehad. Zo krijg je wat meer uitleg bij de punten waarop je bent gezakt en hoor je bijvoorbeeld ook precies wáár het fout ging. Dit is heel nuttig voor de komende lessen en het herexamen. 

Neem de tijd

Je wil zo snel mogelijk slagen, dat is heel logisch en begrijpelijk. Toch kun je beter rustig de tijd nemen voor je lessen. Bereid je goed voor en overleg samen met je instructeur of je er klaar voor bent. Nog één keer oefenen? Gewoon doen. Het is sowieso fijn om vlak voor je herexamen nog een autorijles te nemen, omdat je dan ook met zenuwen rijdt. Als dan ook alles goed gaat, heb je het rijbewijs zo in je zak. Succes!