Welke motoren zijn er allemaal?

Rijschool 4 U, verzekerd van een uitstekende rijopleiding Nummer 1 in regio Zeeland

facebook logoRijschool 4URijschool 4U
5.0 Gebaseerd op 158 Reviews
google logoRijschool 4URijschool 4U
4.9 Gebaseerd op 668 Reviews

Als je jouw motorrijbewijs hebt gehaald bij onze rijschool in Zeeland en je het ‘papiertje’ (inmiddels stukje plastic) op zak hebt, sta je natuurlijk te springen om je eerste echte eigen motor aan te schaffen. Logisch! Maar welke motoren zijn er eigenlijk allemaal? Er zijn letterlijk honderden modellen om uit te kiezen en natuurlijk moet je ook nog rekening houden met het soort rijbewijs dat je hebt. Hoe kies je dan de perfecte motor uit?

Vind jouw droommotor

Het motorrijbewijs halen kan je van je lijstje afstrepen. Nu is het zaak om een mooie motor uit te zoeken! De gouden tip die wij als rijschool kunnen geven is: probeer zoveel mogelijk motoren uit. Tijdens de motorrijlessen heb je maar één soort motor gereden en veel lesklanten neigen ernaar om eenzelfde model te kopen. Er zijn echter zo veel meer modellen die je misschien nog wel veel beter liggen: racer, tour, chopper, bobber, café… Alles ziet er weer anders uit en heeft uniek rijgedrag. Heel veel uitproberen, dus! 

Tips na het behalen van je motorrijbewijs

Na het behalen van je rijbewijs is het zaak dat je veel ervaring opdoet. Staar je niet blind op één model motor dat nu misschien nog veel te duur voor je is. Je kunt ook verschillende motoren huren en zo in korte tijd veel ervaring opdoen met rijden, het verkeer en allerlei soorten motoren. Probeer ook eens een motor die je misschien wat minder mooi vindt, of een model dat je niet zo snel zou kiezen. Wie weet vind je het geweldig rijden en dat is toch het belangrijkste. 

Budget voor de motor

Het is logisch dat je direct jouw droommotor wil kopen en met een beetje geluk ligt deze in je budget. Vaak is het echter zo dat de eerste motor een goedkopere motor is. Je bent toch een beginnende rijder en dan kan het verstandig zijn om niet direct een peperdure motor aan te schaffen. Bovendien zijn er heel veel motoren te koop in een lagere prijscategorie. Misschien heb je dan een oudere fiets, maar dat mag de pret niet drukken! 

Enthousiast geworden over motorrijden?

Heb je nog geen rijbewijs, maar ben je wel heel enthousiast geworden over het motorrijbewijs? Bekijk onze tarieven voor motorrijles en plan direct jouw eerste lessen in. Wil je extra informatie ontvangen over de motorrijlessen? Bezoek onze website of neem contact met ons op, we vertellen je graag alles over onze lespakketten.