Zeven tips voor je autorijexamen!

Verzekerd van een uitstekende rijopleiding Nummer 1 in regio Zeeland

facebook logoRijschool 4URijschool 4U
5.0 Gebaseerd op 158 Reviews
google logoRijschool 4URijschool 4U
4.9 Gebaseerd op 668 Reviews

Je autorijbewijs halen doe je bij Rijschool4U op Walcheren en Beveland. Bij ons heb je goede en leuke lessen en haal je in een zo kort mogelijke tijd je rijbewijs. Wij gaan samen met jou de weg op, zodat jij het autorijden goed leert. Als wij denken dat jij er klaar voor bent, laten we je opgaan voor je praktijkexamen bij het CBR. Hieronder geven we je zeven tips waardoor je misschien net wat prettiger je autorijexamen ingaat.

1. Drink voldoende water en ga van tevoren naar het toilet.

Zorg dat je genoeg gedronken hebt, zodat je geen dorst meer hebt tijdens het rijden. Dan kun je je volledig focussen op het rijden. Kleine tip: als je bij het CBR aankomt ga dan nog wel even naar het toilet. Dan hoef je niet te gaan tijdens je examen.

2. Neem nog een keer alle borden door.

Natuurlijk je hebt je theorie-examen al lang gehaald. Maar een examinator kan je altijd nog een vraag stellen over je theorie. Zorg dus dat de basis er goed in zit en neem nog een keer alle borden door.

3. Probeer goed te slapen.

Waarschijnlijk zul je wel zenuwachtig zijn van tevoren. Zorg dat je ontspannen bent en goed geslapen hebt. Met een focus zul je een betere rit afleggen.

4. Doe alsof je een rijles hebt.

Rij alsof je een rijles rijdt. Je hoeft geen perfecte rit te rijden, maar een zo goed en veilig mogelijke rit. Luister goed naar je examinator en let op je omgeving. Rij zoals je zou rijden op je rijles en doe rustig aan.

5. Let op je ademhaling tijdens je examen.

Als je zenuwachtig bent, let dan op de ademhaling. Probeer rustig te blijven en focus je op je ademhaling door je neus en een buikademhaling.

6. Neem de bijzondere verrichtingen nog eens door

Als je niet je tussentijdse toets hebt gedaan of gehaald, dan moet je bij je praktijkexamen nog drie bijzondere verrichtingen doen. Dit kan van alles zijn van achteruit inparkeren, tot een stop opdracht en fileparkeren. Houd hier rekening mee, dat je dit moet doen.

7. Een rijles van tevoren

Bij rijschool4U heb je altijd een korte rijles van tevoren. Op deze manier kom je er weer helemaal in, heb je het gevoel weer met de auto en een goede voorbereiding zorgt voor het juiste resultaat.

Let goed op en kijk goed in je spiegels! Blijf jezelf en heb een leuke tijd met je examinator in de auto. Als jij je goed voelt, rij je een goede examenroute. Heel veel succes met je autorijexamen!